Al weer een hele reeks succesvolle optredens achter de rug. Maar er komen er nog meer! kijk in de agenda voor komende evenementen.

Fortissimo

Streetband FF AnderZ is een onderdeel van Muziekvereniging Fortissimo.
Hier kun je (beknopt) lezen hoe het allemaal begon.  Muziekvereniging Fortissimo is op 23 augustus 1953 opgericht onder de naam "Kindervreugd", welke later is aangepast naar "Fortissimo".
Eerst als een tamboer- en trompetterkorps en na verloop van tijd zijn daar majorettes en later weer jachthoorns bij gekomen.

Er kwam een volledige chromatische bezetting en de jachthoorns verdwenen weer.
De majorettes verdwenen en er kwam een color guard (met vlaggen).
De laatste jaren onder de naam "Fortissimo" was de vereniging een "showcorps", met Amerikaanse invloeden.  

Tijd voor wat Anders
In 2002 is er hard nagedacht over de vereniging en met name de toekomst van de vereniging.
Het ledenaantal was terug gelopen tot rond de 25 en dat is voor een showkorps/drumfanfare minimaal.
Er zijn allerelei kreten op tafel gekomen zoals circus en (straat)theater, maar vooral plezier. Kijkend naar de toekomst hadden we het idee dat er over een jaar of 10 nog maar weinig succesvolle drumfanfares in Den Haag zouden zijn, wellicht nog een stuk of 4, en op de weg waar we zaten zou Fortissimo daar niet bij zijn.
Hoog tijd dus voor wat anders. Er is een plan geschreven en uitgewerkt en dat is voorgelegd aan de leden.
Belangrijkste was dat we het met z'n allen zouden doen en dat we er ook allemaal voor moesten gaan.
Uiteraard waren er in het begin ook wat gemengde gevoelens, maar vrijwel alle leden wilden er wel voor gaan.
Het concept FF AnderZ was geboren. De werktitel FF AnderZ en het concept bleken echter zo aan te slaan dat besloten is om ook op te gaan treden onder de naam "FF AnderZ". We hebben voor een vereniging uit de drumfanfarewereld een uniek concept aangeboord.
De leden vinden het fantastisch om te doen en het publiek waardeert dit ook enorm.
Belangrijkste stelregel is "Plezier".
We doen alleen de dingen waar we plezier in hebben en brengen dat over op het publiek dat plezier heeft in het kijken en luisteren naar FF AnderZ. Streetband FF AnderZ is inmiddels al geruime tijd een begrip in muzikaal Den Haag.
Overal waar FF AnderZ optreedt zijn de reacties overweldigend en we hebben steeds meer trouwe fans, zelfs vanuit andere disciplines.

FF Binnen

"FF BinneN" was het eerste theaterprogramma van FF AnderZ in het jaar 2007. FF AnderZ is altijd op zoek naar iets anders. En om de horizon te verbreden is er voor gekozen om ook eens het theater in te gaan.
Niet permanent, maar om een keer ervaring op te doen.
In september 2005 zijn we gestart met de voorbereidingen en met name het laatste half jaar voor de voorstelling is zeer intensief gewerkt aan het product.
Alle leden hebben er hard aan meegewerkt. Uiteraard moet je zoiets "groots" aanpakken, maar toch niet te groot.
Theater "Zwembad De Regentes" is de ideale locatie waar alles plaats vond.
Dit theater is gebouwd in het oude gelijknamige zwembad in de Weimarstraat.
Dit is een van de weinige theaters die een podium heeft wat groot genoeg is voor FF AnderZ. Het programma was zeer afwisselend met een gedeelte uit het van ons bekende repertoire, aangevuld met hele nieuwe dingen.
Ook een aantal "acts" die uitsluitend binnen op een podium te doen zijn, die dus na de show nooit meer "op straat" zijn gekomen. De theatervoorstelling vond plaats op zaterdag 24 maart 2007.
De zaal was vrijwel uitverkocht en zowel FF-artiesten als publiek hebben verschrikkelijk genoten van "FF BinneN". Kijk HIER voor de foto's.

Van Tok tot La (LaLa)

"Van TOK tot LA(lala)": De theatershow 2009 van Streetband FF AnderZ. Absurde humor en muzikale verrassingen waarbij stilzitten onmogelijk is. In het weekend van 28 en 29 maart 2009 heeft Streetband FF AnderZ de  theatershow  "Van Tok tot La (lala)" gebracht in Theater "Zwembad De Regentes" in de Weimarstraat.
In maart 2007 is de éénmalige theatershow "FF BinneN" gebracht. Dit was zo'n succes dat besloten is hier een vervolg aan tegeven.
In 2007 hebben we "met gemak" de zaal gevuld, en dat was dan alleen nog maar met familie, vrienden en andere aanhang.
Dan mocht het geen probleeem zijn om 2 voorstellingen te brengen in 2009.
En het is gelukt. Beide voorstellingen in een vrijwel uitverkocht theater.
"Van TOK tot LA(lala)" was opgebouwd rond het thema tijd. Een muzikale reis door de tijd, beginnend bij de oertijd en eindigend bij een echt karaoke-nummer waarbij de zaal volmondig mee kon zingen. De beide shows waren wederom een daverend succes, met uitsluitend lovende reacties.
Zowel voor de leden als het publiek was het een fantastische ervaring. Dat is wel te zien aan de foto's in het fotoalbum.  Kijk HIER voor de foto's.