Page 35 - Forti Winter 2018
P. 35
VARKENS BEENHAM
Beenham plm 500 gram
Roomboter
Sjalotjes,knoflook, grove mostard.
Honing, zout en peper.
Room voor de marinade en de saus.
De beenham in plakken snijden als een filet lapje.
Marinade van de helft van de room half opgeslagen en grove
mostard naar smaak toevoegen, een grote lepel honing daarbij,
zout en peper.
Dit geheel met het vlees insmeren en een nacht laten intrekken.
Vlees op de dag aanbraden plm 3 a 4 min in roomboter.
Vlees uit de pan halen en in het braadvocht de uien en de knoflook
aanfruiten, daarna de rest van de room toevoegen en de saus
laten binden, op smaak maken met eventueel zout en peper. Ook
de marinade van het vlees aan het braadvocht toevoegen.
Het vlees dakpan gewijs op een schaal leggen, en daar overheen
de saus toevoegen.
Ganeren met fijn gesneden bieslook.
Met dank aan Bert Böhms
voor deze recepten